Minut pysäytetään usein kadulla ja kysytään, että miksi ihmeessä en kategorisoi juttujani. Kaikki menevät kategoriaan yleinen, lukuun ottamatta paria juttua, jotka menivät kokeilun ansiosta pelit-kategoriaan.

Vastaus on filosofisesti muotoiltuna, että juuri siksi. Ensinnäkään ajatukseni eivät ole mitenkään järjestyksessä suurimman osaa päivää. Normaalin blogaukseni jokainen lause pitäisi suunnilleen laittaa omiin kategorioihinsa. Joinain päivinä jokainen sana pitäisi lajitella omiinsa.

Toisekseen, tämä blogi on tarkoitettu koettavaksi kokonaisuudessaan. Erittäin perinteisen blogin tapaan, se on jotakuinkin yhtä ajatusvirtaa alusta loppuun, kuvineen päivineen. Tämän blogin nimi, Avautumista ja toteamista, on kategoria-määritelmä koko roskalle. Kaikki minkä tähän kirjoitan on siis tuota samaa kategoriaa. Joskus avaudun ja totean konsolipeleistä, joskus taidekasvatuksesta (no ok, sitä on aika vähän täällä), joskus muusta maailman menosta. Mutta ne ovat silti sitä samaa avautumista ja toteamista.

Ottakaa tai jättäkää, niin se vain on.

"Ottakaa ja jättäkää" olisi muuten myös hyvä nimi blogille. Pitäisikö vaihtaa?