Seurasin ircissä sivusta erästä keskustelua, jossa joku kyseli neuvoa Linuxin kanssa. Kyseinen henkilö kaipaili lähinnä tietoa siitä, millaisia ohjelmia kannattaa netistä etsiä tiettyä tarkoitusta varten. Hän sai pari hyvää neuvoa, mutta keskusteluun liittyi mukaan myös eräs toinen keskustelija, jonka mielestä tuon kysyjän pitäisi käyttää tiedon hakemiseen Googlea sen sijaan, että kysyy asiasta ircissä. Aivan arkipäiväinen tilanne, jonka voi todistaa myös uutisryhmissä ja muissa keskustelufoorumeissa.

Tässäpä ajatus niille, joilla on tarve valistaa kanssakeskustelijoita Googlen olemassa olosta: Googlen käyttötarkoitus on aivan varmasti kaikkien tiedossa. Siitä ei tarvitse muistuttaa erikseen. Syy siihen, että joku kysyy jotain ei ole se, että hänelle pitäisi kantaa ruoka valmiiksi pöytään tai pyyhkiä pyllykin hänen puolestaan. Jotkut yksinkertaisesti haluavat hakea tietoa sosiaalisen kontaktin kautta, jota Google ei voi tarjota. Google on vain kylmä hakurobotti, joka etsii internet-sivuja tunteettomien rutiineiden avulla. Voi olla paljon hedelmällisempää sekä kysyjälle että hänen mahdolliselle auttajalleen käydä keskustelua aiheesta. Joten jos ainoa keino valottaa jotakin asiaa toiselle on ohjata kysyjä suoraan Googleen, niin oma toivomukseni on seuraava: ei tarvitse sanoa mitään. Kyseisen uutisryhmäviestin voi sivuuttaa ja siirtyä seuraavaan, samoin ircissä meneillään keskustelun voi jättää huomioimatta. Tilanteesta voi yksinkertaisesti "kävellä pois" jos avun pyytäminen niin ärsyttää.


Blogien väliotsikoista

Blogeissa harvemmin tarvitaan väliotsikoita, koska blogit ovat lyhyitä. Omasta mielestäni niiden kuuluukin olla lyhyitä, koska ei ole mitään todellista syytä kirjoittaa pitkää juttua blogiin. Toki asiaan löytyy poikkeuksia, mutta päivässä voi blogata useaan kertaan monta eri juttua, jos kerrottavaa riittää.

Kiitos.