MTV on nyt sitten paukuttanut mielennyrjättävällä volyymillä Xbox 360 tietoutta. Tai noh, tietoutta ja tietoutta, pikemminkin kovaa ääntä ja hirmuista välkyntää hobitin juontamana. Kaikki tuo metelihän vain peittää sen tosiseikan, että suurin osa olennaisesta informaatiosta oli tiedossa ja pitkän aikaa, eikä nyt virallisessa julkistuksessa tuotu esille juuri mitään uutta.

Kaksi mielenkiintoisinta kysymystä jätettiin leijumaan ilmaan: toimiiko ekan Xboxin pelit ja paljonko moinen hökötys nyt sitten maksaa? Ei vastausta, joten mikä oli MTV:n spesiaalin tarkoitus? Joku Mikkisoftan isokiho tai joku suunnittelija sanoi, että pelaajasukupolvi on vanhentunut ja kysyntä on muokkautunut sen mukaisesti. No ei ainakaan tämän perusteella, perkele sentään. Jos me konsolipelaajat todella ollaan tommosia tyhjäpäisiä vinkuturpia kuin MTV:n spesiaali antoi ymmärtää, niin minä en kyllä enää voi viihdyttää itseäni näin. Mieluummin sitten alan vaikka hmm.. leipomaan pullaa tai kutomaan.

Lisäksi itse haluaisin uuden konsolin vain, jos sen pelit olisivat jotenkin olennaisella tavalla erilaisia kuin ennen. Ja ei, parempi resoluutio tai muu härpäke ei ole mitään oikeaa kehitystä. Sisältö on se, mikä määrää ja tässäkin Microsoft pyrkii sumuttamaan. Heidän mukaan kun hyvä sisältö on jotain typeriä skinejä tai muuta tympeää roinaa peleihin. Eikö voisi koettaa vaikka tuoda edes yksi uusi genre konsoleille tai jotain? Esimerkiksi Silent Hunter III -tyylinen simu? Onko se muka liikaa pyydetty? Ei mielestäni. Jos pelaajasukupolvi on todellakin vanhentunut, niin miksi me ei vaadita peleiltä nykyistä enempää. Keskivertokonsolipelaaja tuntuu olevan kuin lammas keskellä laumaa, jonka mieltymystä firmat ohjaavat mielensä mukaan.

Valitin aikaisemmin PC-pelaamisen ongelmallisuutta, lähinnä juuri laitteiston pitämisessä pelikuntoisena. Konsoleissa homma tietysti on päin vastoin. Laitteet ei maksa niin kohtuuttomasti, eikä teknisiä ongelmia ole, mutta aih... miksi pelien pitää sitten olla suurimmaksi osaksi niin sieluttomia. Aivan kuin suunnittelijat pelkäisivät pelaajien heti kaikkoavan jos jokin pelin elementti osoittaisi poikkeavaa erilaisuutta tai pistäisi jopa yhden aivosolun konsolistin päänupissa liikkumaan johonkin suuntaan. Edes yksi strategiapeli tai simulaatio tai edes jotain erilaista Xbox 360:n julkaisun yhteydessä, niin voisin olla hitusen positiivisempi tuota modeemiltakin näyttävää laitetta kohtaan.

Tietysti jotain hyvääkin. Jos Ghost Recon 3 on samanlainen harppaus eteen päin kuten sarjan kakkososa alkuperäisestä, myy Xbox 360 itsensä jo pelkästään sillä tähän taloon. Jos ei aivan heti, niin muutaman kuukauden kuluessa ainakin.